Wintercheck

Ga met vertrouwen de winter tegemoet met onze wintercheck Surhuisterveen. In de winter heeft uw auto het extra zwaar. Het is verstandig om uw auto daarom te laten checken of hij winterklaar is. Aan de kant van de weg komen te staan zit niemand op te wachten, laat staan wanneer het hartje winter is!

Bij een wintercheck  worden onder andere de banden, verlichting, remmen, accu, ruitenwissers, ruitensproeiers, vloeistoffen en de verarming beoordeeld.

Winterbanden
Naast een wintercheck zijn winterbanden geen overbodige luxe. Doordat u met winterbanden sterk verbeterde grip heeft op de weg, is de remweg van uw auto veel korter en rijd u veiliger op de weg. Daarbij slijt een zomerband veel sneller bij temperaturen onder de 7 graden dan winterbanden.
Daarbij is het verstandig om de banden te vervangen met winterbanden. Dit kan wij ook voor u regelen.

Zomercheck

Met de zomer in het vooruitzicht is het verstandig om uw auto te laten controleren. De remmen, banden, accu en het vloeistoffen niveau mogen wel een extra check gebruiken met een warme zomer tegemoet. Een accu kan namelijk door de kou van de winter kapot zijn gegaan wat de auto vaak pas in de zomer laat blijken.

Aircocheck
De airco mag zeker niet vergeten worden. Een goed gecontroleerde airco voorkomt niet alleen onvoldoende koeling maar ook een nare en ongezonde lucht in uw auto. Bacteriën zetten zich sneller vast op de componenten van uw airco-installatie en zullen zich graag via de ventilatieroosters gaan nestelen in het interieur. Bij gevoelige personen kan dit allergische reacties veroorzaken, zoals niezen, hoesten en tranende ogen. Daarbij verbruikt de auto meer brandstof wanneer de airco matig of slecht werkt. Al met al, genoeg redenen om de airco te laten checken. Een aircocheck kan bij ons gratis! Mocht de airco niet goed werken dan wordt dit hersteld. Ook wordt de oude olie vervangen door schone verse.